dimarts, 29 de setembre del 2015

LA IDENTITAT DIGITAL I LES XARXES SOCIALS


Avui a la classe d’Habilitats comunicatives hem visionat i comentat uns vídeos sobre la identitat digital, és a dir, tot allò que dius sobre tu que fa que t’identifiqui a les xarxes socials.

Considerem principalment que s’ha d’anar amb compte amb tot allò que pengem a internet, sobretot a les xarxes socials, ja que és públic i no només ho pots veure tu sinó que un cop penges aquest contingut teu, passa a ser de tothom. Per tant, abans de publicar qualsevol cosa que et pugui perjudicar, pensa.

Tot seguit, ens fem una pregunta: “Si a la vida quotidiana no anem explicant a tothom com vivim i quines són les nostres experiències, per què ho fem públic per internet?.” Com a conseqüència pensem que tota aquesta gent que veurà el que has compartit, podrà recollir tota la informació a través de les xarxes socials, i crear llavors una falsa identitat. Per tant, apareix un perill que cal tenir molt en compte, ja que una persona es pot fer passar per tu i causar-te greus problemes.

També, un cop connectats hem de vigilar en quins llocs parlem, i quan ho fem anar en compte amb el que diem i ensenyem, ja que si és una persona desconeguda ens pot causar falses expectatives i llavors és pugui crear un cas de violència digital. En aquest cas, tot el que has compartit amb l’altra persona pot fer-ho públic.

Per últim, considerem que la nostra privacitat és molt important. Tot i així, internet no és perjudicial per a la persona si aquesta en fa un bon ús. Per tant, nosaltres com a futurs educadors hem d’ensenyar a utilitzar-lo correctament i no només hem de mostrar la part dolenta, sinó també ensenyar-li als alumnes que internet pot ser una bona eina per compartir, divertir-nos, conèixer, comunicar-nos, entre d’altres. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada